Bent u als hardwerkende werkgever zoek naar informatie over payrolling of zoekt u een payrolling bedrijf voor uw bedrijf ? Stop met zoeken! Op al deze vragen geven wij u hieronder antwoord.

Heeft u na het lezen echter nog verdere vragen of wilt u meer informatie over payrolling ontvangen? Vraagt u dan een payrolling offerte aan! Graag informeren wij u verder over alle mogelijkheden van payrolling voor uw bedrijf, medewerkers of branche en de daarbij behorende payrolling tarieven .

 

Wat is payrolling?

Bij payroll wordt het payrolling bureau op papier de juridische werkgever van (een of meer) van uw medewerkers. Dit is ook het grote verschil tussen payrolling en een loonadministratiekantoor of accountant, hier blijft u namelijk nog steeds juridisch de werkgever inclusief alle risico's.

Dit betekent dat u bij payrolling uw eigen medewerkers werft en selecteert. U bepaalt bij payrolling nog steeds de werktijden, het salaris en arbeidsvoorwaarden van de medewerkers, verzorgt de planning en behoudt het contact met de medewerkers op de werkvloer (hier verandert er dus niets met payrolling!).

Het payrolling bureau moet als juridische werkgever van de medewerkers o.a. zorgen voor betaling van de netto-salarissen, loonbelasting en sociale lasten en pensioenpremies. U huurt/least eigenlijk met payrolling uw eigen personeel terug, maar bent van alle administratieve rompslomp en werkgeversrisico’s verlost. Omdat u hierdoor meer tijd overhoudt om te ondernemen, is dit voor veel ondernemers de belangrijkste reden om zijn/haar personeel over te zetten naar payrolling. Laat ITS-Flexservice u ook verder help

 

Uitleg voor wie payrolling geschikt is

De dienstverlening payrolling kan worden toegepast bij zowel bedrijven uit het MKB als bij grote (internationale) organisaties (b.v. langdurige uitzendkrachten of de totale flexibele schil met uitzendkrachten). Door voor payrolling te kiezen, kunt u uw personeelsplanning nog beter aanpassen aan de economische situatie en euro’s besparen op uw uitzendkrachten. U bent met payrolling daarnaast verzekerd van optimale flexibiliteit (meerdere contracten) en weet op voorhand wat uw exacte personeelskosten per uur zijn. U betaalt immers alleen de daadwerkelijk gewerkte uren bij payrolling.

 

Informatie over wat payrolling kost

Niets meer of minder dan dat u het zelf doet! Maar wat kost uw medewerker u per uur?

Payrolling tarieven zijn namelijk opgebouwd uit factoren, percentages, bedragen en toeslagen die u zelf ook heeft wanneer u personeel in dienst heeft (netto loon, een deel UWV, afdrachten belastingdienst, premies verzekeringen, pensioenen, reserveringen etc).

De grootste verschillen met uw eigen payrolling tarief (c.q. personeelskosten) zijn dat de afdrachten door u op verschillende momenten dienen te worden betaald en u vooraf uw risico’s m.b.t. ziekte en ontslag niet heeft afgebakend. De kans bestaat dan dat u het overzicht kwijtraakt en niet meer weet wat een medewerker u exact per uur kost.

Omdat ITS-Flexservice met vaste all-in payrolling tarieven per daadwerkelijk gewerkt uur werkt, heeft u op voorhand deze onduidelijkheid niet meer met payrolling. Niets is zo gevaarlijk voor een ondernemer of werkgever om achteraf of halverwege te worden geconfronteerd met tegenvallende personeelskosten.